Bollos preñaos. (Con y sin Thermomix)
Hello everybody, it is me again, Dan, welcome to our recipe site. Today, I'm gonna show you how to prepare a special dish, Bollos preñaos. (Con y sin Thermomix). One of my favorites food recipes. This time, I will make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Bollos preñaos. (Con y sin Thermomix) is one of the most popular of current trending meals on earth. It is simple, it is quick, it tastes yummy. It is enjoyed by millions daily. They are nice and they look wonderful. Bollos preñaos. (Con y sin Thermomix) is something which I have loved my entire life.
Many things affect the quality of taste from Bollos preñaos. (Con y sin Thermomix), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Bollos preñaos. (Con y sin Thermomix) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Bollos preñaos. (Con y sin Thermomix) is 16 bollos. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Bollos preñaos. (Con y sin Thermomix) estimated approx 1.45 h aprox.
To get started with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can have Bollos preñaos. (Con y sin Thermomix) using 8 ingredients and 16 steps. Here is how you cook that.
Quién no conoce estos deliciosos bollos preñaos…. típicos de la región de Asturias. Los puedes consumir tanto fríos como calientes.
El bollo preñao se distingue, del bollo con chorizo normal, porque el empleado en su elaboración, es un chorizo de sabor más intenso, un chorizo bien curado al humo. Si tienes ocasión, prepáralos con este tipo de chorizo realmente se nota mucho la diferencia. Pero vamos que con los dos tipos de chorizo están espectaculares!!!
Estos bollos los he hecho a petición de un familiar, los había comido en Oviedo, y cuando le dije que tenía la receta, los quería y yaaa!!!. Si me descuido un poco más no los prueba, en casa volaron. Buenooo vamos al grano…. !!!
Ingredients and spices that need to be Prepare to make Bollos preñaos. (Con y sin Thermomix):
- 180 gramos leche
- 30 gramos levadura prensada fresca. (la del taquito)
- 1 huevo
- 100 gramos mantequilla a temperatura ambiente
- 450 gramos harina de fuerza
- 2 cucharaditas postre de sal
- 200 gramos chorizo fresco. (si es ahumado mejor)
- Huevo batido para pintar o harina para espolvorear
Steps to make to make Bollos preñaos. (Con y sin Thermomix)
- Pon la leche en el vaso y programa 1 minuto, 37 grados, velocidad 2.
- Añade la levadura y mezcla 10 segundos, velocidad 2.
- Incorpora el huevo, la mantequilla y la mitad de la harina. Programa 30 segundos, velocidad 6.
- Agrega el resto de la harina y la sal. Programa 2 minutos, vaso cerrado, velocidad espiga.
- Deja reposar la masa unos 30-40 minutos. Con la ayuda de la espátula, bájala hacia abajo, y programa 1 minuto, vaso cerrado, velocidad espiga.
- Pon la masa en la mesa de trabajo espolvoreada con harina, y dale forma de cilindro. Corta porciones de masa de unos 50 gramos aproximadamente y dales forma de bola. Mete un trozo de chorizo dentro de la bola y ciérrala por la parte inferior.
- Colócalos en una bandeja de horno, en la que habrás puesto papel vegetal. Déjalos reposar unos 20 minutos más.
- Calienta el horno a 180 grados.
- Pinta los bollos con el huevo batido, o si te gusta más, con un poco de harina por encima. Pon la bandeja en el horno, unos 20 minutos, hasta que estén dorados. Esta pendiente del horno porque se doran pronto.
- Preparación sin Thermomix :
- Derrite la mantequilla en el microondas. Pero que no esté caliente cuando la vayas a utilizar.
- Templa la leche un poquito y añádele la levadura, mezclala hasta que esta este disuelta.
- Añade la mantequilla ya derretida y la sal. Mezcla todo muy bien.
- Ahora vamos echando la harina poco a poco, cuando ya no puedas trabajar en el bol, enharina una superficie lisa y echa la masa. Sigue echando harina poco a poco hasta que se te quede una masa lisa y que no se te pegue en las manos.
- Cuando la masa tenga esas características, colócala en un bol o bolsa de plástico, untadas con un pelín de aceite y deja reposar al menos 30-40 minutos, o hasta que doble su volumen.
- Pinta los bollos con el huevo batido, o si te gusta más, con un poco de harina por encima. Pon la bandeja en el horno, unos 20 minutos, hasta que estén dorados. Esta pendiente del horno porque se doran pronto.
As your experience and self-confidence grows, you will discover that you have more all-natural control over your diet and adjust your diet plan to your individual tastes with time. Whether you wish to offer a dish that uses fewer or even more components or is a little bit essentially hot, you can make basic changes to attain this goal. In other words, begin making your dishes on time. As for basic cooking abilities for novices you don't need to learn them but only if you master some simple cooking strategies.
This isn't a full overview to fast as well as simple lunch recipes but its good food for thought. Ideally this will obtain your innovative juices streaming so you can prepare tasty dishes for your family without doing a lot of heavy meals on your journey.
So that is going to wrap this up for this exceptional food Recipe of Super Quick Homemade Bollos preñaos. (Con y sin Thermomix). Thanks so much for your time. I'm sure you will make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!
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