Salteñas de pollo Bolivianas🇧🇴

Salteñas de pollo Bolivianas🇧🇴

Hey everyone, hope you are having an incredible day today. Today, we're going to prepare a special dish, Salteñas de pollo Bolivianas🇧🇴. It is one of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a little bit tasty. This will be really delicious.

Salteñas de pollo Bolivianas🇧🇴 is one of the most popular of recent trending meals on earth. It's enjoyed by millions daily. It's simple, it's quick, it tastes delicious. Salteñas de pollo Bolivianas🇧🇴 is something that I've loved my entire life. They're nice and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Salteñas de pollo Bolivianas🇧🇴, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Salteñas de pollo Bolivianas🇧🇴 delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Salteñas de pollo Bolivianas🇧🇴 is 15 empanadas. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Salteñas de pollo Bolivianas🇧🇴 estimated approx + 1h.

To get started with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can have Salteñas de pollo Bolivianas🇧🇴 using 23 ingredients and 14 steps. Here is how you cook that.

Mi hijo fer es un fanático de las salteñas y me dije, por que no, voy a aprender a hacerlas para verle esa cara de felicidad... y aquí están, ¿te animas?, son muy ricas y jugosas, lo único que yo cambie la manteca de cerdo por aceite de girasol🌻

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Salteñas de pollo Bolivianas🇧🇴:

  1. 500 g harina
  2. 125 ml aceite de girasol o lo mismo de manteca de cerdo
  3. 1 huevo L
  4. 1 cucharada achiote o colorante alimenticio
  5. 100 g azúcar
  6. 140 ml agua(dependiendo de la harina +o-)
  7. 1/2 cuchara sal
  8. Relleno
  9. 400 g pollo hervido y desenebrado
  10. 1 cebolla grande
  11. 1/2 pimiento rojo
  12. 350 g patatas
  13. 3 huevos duros L
  14. especias
  15. 1/2 cda Achiote
  16. 1 cdta comino
  17. 1 puñado perejil fresco picado
  18. Al gusto pimienta
  19. 1/2 cdta pimentón
  20. 2 hojas gelatina neutra
  21. 90 g pasas
  22. aceitunas sin hueso verdes o negras a tu gusto
  23. 1 huevo y una cuchara sopera de azúcar para pintar

Instructions to make to make Salteñas de pollo Bolivianas🇧🇴

  1. Lo primero que hacemos es poner a hidratar las pasas.
  2. Hervimos los huevos
  3. Hervimos el pollo con agua y sal, puedes poner apio y laurel y utilizar el caldo para preparar la carne luego.
  4. Pela, lava y corta la patata en cuadraditos, pon a cocer con sal. Pon a hidratar la gelatina.
  5. Corta en dados pequeños la cebolla u el pimiento, pon a sofreír y ve añadiendo las especias.
  6. Añade el pollo deshilachado, la patata ya cocida, las pasas hidratadas y escurridas, pon el caldo del pollo y deja guisar a fuego medio, cuando veas que el caldo reduce, MUY IMPORTANTE que no quede seco, añade la gelatina y que disuelva del todo. aparta.
  7. Prepara la masa: calienta el aceite o la manteca, cuando este calentita, añade el achiote o el colorante alimenticio. Pon la harina en un recipiente que aguante el calor para mezclar. pon la grasa sobre la harina y mezcla con una espátula, y con cuidado de no quemarte enpieza a amasar, una vez que este como arena, ve agregando el caldo que te quedó de hervir el pollo templado y de poco en poco, diluye en el caldo el azúcar, y agrega el huevo.
  8. Yo aproveche la Thermomix para que la dejara bien amasada 10 minutos espiga
  9. Corta la masa en porciones de unos 65gm.
  10. Pon tus ingredientes a mano para montar las empanadas las aceitunas, huevo duro picado y el guiso.
  11. Ve estirando tus bolitas de masa, pon el relleno y cierra de pie con el relkeno en el centro, mójate los dedos en líquido para que selle bien.
  12. Bueno no me quedaron perfectas, esta es mi primera vez con las salteñas, prometo ir cogiendo técnica😋
  13. Llevarlas al horno unos 20 min a 180° grados según la receta que seguí.
  14. Quedan súper ricas, bien hechas y estas con mucho amorrrrr... la que mi hijo suele comprarse tiene el filito del cierre dorado, a mí me quedaron uniformes de color, por lo que me hice con mi soplete y le di colorrr😂😂😂

As your experience and self-confidence expands, you will certainly find that you have much more natural control over your diet as well as adapt your diet regimen to your personal preferences over time. Whether you intend to serve a recipe that utilizes fewer or more components or is a little bit more or less hot, you can make simple changes to attain this goal. To put it simply, begin making your recipes on time. As for basic food preparation skills for beginners you do not require to learn them yet only if you grasp some straightforward food preparation techniques.

This isn't a complete overview to fast and also very easy lunch dishes but its great something to chew on. Hopefully this will certainly get your imaginative juices moving so you can prepare scrumptious meals for your family without doing way too many heavy meals on your trip.

So that is going to wrap this up with this special food Simple Way to Make Award-winning Salteñas de pollo Bolivianas🇧🇴. Thanks so much for your time. I'm confident you can make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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