Tarta de fresas y nata con chiffon de chocolate

Tarta de fresas y nata con chiffon de chocolate

Hey everyone, it's John, welcome to our recipe page. Today, I will show you a way to prepare a distinctive dish, Tarta de fresas y nata con chiffon de chocolate. One of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Tarta de fresas y nata con chiffon de chocolate is one of the most popular of recent trending meals on earth. It's easy, it's fast, it tastes yummy. It is appreciated by millions every day. Tarta de fresas y nata con chiffon de chocolate is something that I have loved my entire life. They are fine and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Tarta de fresas y nata con chiffon de chocolate, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Tarta de fresas y nata con chiffon de chocolate delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Tarta de fresas y nata con chiffon de chocolate is 8 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Tarta de fresas y nata con chiffon de chocolate estimated approx 60 minutos.

To get started with this recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have Tarta de fresas y nata con chiffon de chocolate using 11 ingredients and 13 steps. Here is how you cook that.

Chiffon es un tipo de bizcocho que al incorporarse las claras batidas a punto de nieve, queda un bizcocho ligero y delicioso.

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Tarta de fresas y nata con chiffon de chocolate:

  1. 4 huevos (separadas las yemas de las claras)
  2. Unas gotas vinagre
  3. 100 gr. harina de repostería
  4. Un par de cucharadas azúcar vainillado
  5. Medio sobre levadura en polvo
  6. 90 ml. agua
  7. 90 ml. aceite
  8. 1 cucharada colmada Maizena
  9. Una pizca Sal
  10. 100 gr. azúcar
  11. Nata montada y fresas para decorar

Instructions to make to make Tarta de fresas y nata con chiffon de chocolate

  1. Precalentamos el horno 180ºC. Mezclamos en un bol con una varillas o con la Thermomix las yemas, el azúcar (100 gr) el cacao, el aceite, el agua y la vainilla.
  2. Con la Thermomix 6 segundos en velocidad 4. En un bol aparte tamizamos la harina, la levadura, el pellizco de sal y la Maizena y la pasamos por un colador un par de veces.
  3. Añadimos la harina tamizada al preparado anterior. 10 segundos velocidad 4, si es con Thermomix.
  4. Colocamos la mariposa, echamos las claras y un poquito de sal y unas gotitas de vinagre y programamos 8 minutos 37º, velocidad 3/2.
  5. Durante este tiempo se puede echar por el bocal 50 gr de azúcar. Pasado este tiempo, programamos 6 minutos sin temperatura y velocidad 3/2.
    Mezclamos el merengue al preparado anterior en tres veces, las dos últimas removiendo con una espátula y movimientos envolventes.
  6. Una vez horneado se coloca en una rejilla "bocabajo" y sin tocarlo lo dejamos enfriar, una hora aproximadamente.
  7. Para montar las claras, lo mejor es hacerlo con la Kitchenaid (tienen que quedar muy firmes), en caso de hacerlo con la Thermomix, hay que tenerla muy limpia y seca.
  8. Montamos la nata con la Thermomix. Tiene que estar bien limpia y con la mariposa puesta. La nata tiene que estar bien mezclada dentro del brick y además fría de la nevera.
  9. Vertemos la nata y a mitad de batido le echamos el azúcar.
  10. Y decoramos al gusto.
  11. Este bizcocho se hace con el molde indicado para ello, el mismo de Ángel food cake (que no se engrasan las paredes). Aunque se puede hacer con cualquier otro, en ese caso, si que hay que engrasarlo.
  12. Para desmoldarlo hay que despegarlo con un cuchillo como se hace habitualmente.
  13. Cortamos el bizcocho, si no tenemos cortador de bizcocho, lo hacemos con un cuchillo bien largo de sierra. Podemos hacer dos pisos o tres.

As your experience and self-confidence expands, you will find that you have a lot more all-natural control over your diet as well as adapt your diet regimen to your personal tastes with time. Whether you intend to serve a dish that utilizes fewer or even more components or is a bit essentially spicy, you can make simple adjustments to attain this objective. Simply put, begin making your recipes promptly. When it comes to standard cooking skills for beginners you don't require to learn them yet just if you grasp some simple cooking techniques.

This isn't a full guide to quick and also easy lunch recipes but its great something to chew on. With any luck this will certainly get your imaginative juices streaming so you can prepare delicious meals for your family without doing a lot of square meals on your journey.

So that is going to wrap it up with this exceptional food Recipe of Homemade Tarta de fresas y nata con chiffon de chocolate. Thanks so much for your time. I am sure that you can make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Tarta crujiente de manzana

Mermelada de fresa y Chía sin azúcar

Pan de plátano y chocolate