Toñas y monas de Pascua

Toñas y monas de Pascua

Hello everybody, hope you're having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to prepare a distinctive dish, Toñas y monas de Pascua. It is one of my favorites food recipes. For mine, I'm gonna make it a bit tasty. This will be really delicious.

Toñas y monas de Pascua is one of the most favored of current trending meals on earth. It's easy, it's fast, it tastes yummy. It's appreciated by millions daily. Toñas y monas de Pascua is something which I've loved my entire life. They are fine and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Toñas y monas de Pascua, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Toñas y monas de Pascua delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

Just in addition, the time it takes to cook Toñas y monas de Pascua estimated approx 180 minutos.

To get started with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can cook Toñas y monas de Pascua using 8 ingredients and 8 steps. Here is how you can achieve it.

Tradición de mi Terreta en los días de Semana Santa. Buenísima con una buena onza de chocolate

Ingredients and spices that need to be Get to make Toñas y monas de Pascua:

  1. 350 g harina
  2. 100 g leche
  3. 90 g azúcar
  4. 40 g aceite
  5. 30 g levadura prensada
  6. 20 g agua de azahar
  7. 1 huevo grande
  8. la piel de media naranja y de medio limón (sin parte blanca)

Steps to make to make Toñas y monas de Pascua

  1. Ponemos las pieles de naranja y limón y el azúcar en el vaso de la Thermomix y programamos 20 segundos, velocidad 10. Añadimos la leche y calentamos 4 minutos, 37º, velocidad 1.
  2. Ahora echamos la levadura en el vaso junto con los huevos, aceite y el agua de azahar y mezclamos 10 segundos, velocidad 4. Añadimos la mitad de la harina y mezclamos 15 segundos, velocidad 6.
  3. Incorporamos el resto de harina y programamos 3 minutos, vaso cerrado, velocidad espiga. Tapamos el vaso sin quitar la tapa, con un paño y dejamos levar hasta que doble su volumen. Aproximadamente de 60 a 90 minutos. Pasado el tiempo, programamos un minuto, vaso cerrado, velocidad espiga.
  4. Como es una masa pegajosa, os aconsejo el untaros las manos con aceite y un poco de harina para amasar un poco la masa, antes de dividirla. Hice dos mitades de la masa, una mitad la deje para hacer una toña y la otra mitad la dividí en 3 partes, para hacer la mona tradicional, redonda y con un agujero en el medio. Dejamos levar otra vez, durante otra hora.
  5. Precalentamos el horno a 220ºC. Pasado el tiempo, pintamos la toña y las monas con huevo batido y espolvoreamos con azúcar por encima, o con azúcar humedecida (a gustos). Bajar el horno a 210º y hornear entre 15 y 20 minutos, con el horno en función arriba y abajo. Cuando esté horneado sacar y dejar enfriar en una rejilla.
  6. Cómo hacer formas con la masa.

    Para hacer un cocodrilo, haremos un tira de unos 30 cm, dejaremos una parte más ancha, donde pondremos el huevo y luego iremos reduciéndolo, para hacer la cola.
  7. Para hacer un espejo, haremos otra tira que doblaremos y enrollaremos, torciendo cada punta en distintas direcciones, poniendo el huevo. Para hacer la tradicional solo tenéis que coger otra tira de masa y hacer un hueco en medio para el huevo y poner por encima del huevo, dos tiras cruzadas de masa.
  8. Un truco que he descubierto: Ahora congelo las pieles de naranja y limón, para tener remanente y me he dado cuenta que si las pongo congeladas en la Thermomix, quedan más pulverizadas y no corres el peligro de encontrarte algún trocito que las aspas no hallan cortado bien.

As your experience and confidence expands, you will find that you have much more natural control over your diet plan as well as adapt your diet regimen to your personal preferences gradually. Whether you wish to offer a dish that makes use of less or even more active ingredients or is a little more or less spicy, you can make easy adjustments to accomplish this goal. To put it simply, begin making your dishes promptly. As for basic food preparation abilities for novices you do not require to discover them yet only if you master some straightforward cooking methods.

This isn't a complete guide to quick as well as very easy lunch dishes but its great food for thought. With any luck this will certainly get your innovative juices flowing so you can prepare tasty dishes for your family members without doing a lot of square meals on your journey.

So that is going to wrap this up for this special food Steps to Prepare Ultimate Toñas y monas de Pascua. Thank you very much for your time. I am confident that you will make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Risotto de quinoa y setas

Flan de huevo casero

Tarta de turrón Jijona con Thermomix